Kjun's Letter: Looking Back on inZOI's Early Access Release

Posted: Fri, April 25, 2025

Admin
Site Admin
Answers: 0

Kjun's Letter: Looking Back on inZOI's Early Access Release

Post by Admin »

News
Posted: Fri, April 25, 2025

List Kjuna: retrospektywa wczesnego dostępu inZOI i plany komunikacji na przyszłość

---

Witajcie wszyscy! Kjun tutaj.
Dawno się nie odzywałem!

Od czasu wydania inZOI w Early Access jest tyle rzeczy, którymi chciałem się z Wami podzielić.

Dziś chciałbym przedstawić kilka z tych przemyśleń oraz podzielić się tym, jak planujemy komunikować się ze społecznością w przyszłości.

Wydaliśmy inZOI w Early Access, aby móc pokazać go Wam jak najszybciej, choć jeszcze nieidealny. Naszym celem zawsze było kształtowanie gry wspólnie z Wami, korzystając z Waszych opinii, aby stworzyć najlepsze możliwe doświadczenie.

Dlatego kontynuowanie kontaktu i rozmów z Wami jest dla nas równie ważne, co samo tworzenie gry. Aby uczcić ten duch współpracy, planujemy częściej i otwarcie komunikować się ze społecznością.

---

Plany komunikacji na przyszłość

"Kjun's Letter": Refleksje moje i zespołu inZOI
Od dzisiaj będę dzielił się swoimi przemyśleniami na temat rozwoju inZOI. Choć format będzie podobny do "Kjun's Concerns", chcę wyjść poza same obawy i poruszyć także bardziej osobiste i pogłębione tematy. Co ważniejsze, chcę omówić opinie, sugestie i szczere opinie, które otrzymaliśmy, oraz nasze plany dotyczące gry.

"Monthly Known Issues": Szczegóły znanych problemów
Co miesiąc będziemy udostępniać listę znanych problemów i nadal wprowadzać usprawnienia w grze na podstawie Waszych opinii.

"inZOI @": Podglądy nowej zawartości
Jak wspomniano podczas marcowego showcase, planujemy różnorodne nowości w przyszłych aktualizacjach. Będziemy oferować podglądy i sesje Q&A na żywo przed każdą premierą, aby przybliżyć Wam nadchodzącą zawartość.

---

Patrząc wstecz na rozwój inZOI

inZOI był całkowicie nowym wyzwaniem zarówno dla mnie, jak i dla zespołu. Wkroczyliśmy w gatunek, który był nam obcy, eksperymentowaliśmy z nowymi podejściami, osiągając to wszystko dzięki próbom, błędom i współpracy. Było to prawdziwe doświadczenie edukacyjne, choć pozostawiło dużo miejsca na poprawę.

Oprócz nadchodzących hotfixów, ciężko pracujemy nad nową zawartością do aktualizacji majowej i sierpniowej. Choć przed nami jeszcze długa droga, mamy nadzieję, że wynagrodzimy zaufanie i cierpliwość, które nam okazaliście.

Dla nas jesteście czymś więcej niż graczami — jesteście partnerami, którzy dzielą naszą wizję, idąc tą drogą razem z nami jako jeden zespół. Wasze wsparcie i pasja motywują nas i dają powód, by iść naprzód.

Oczywiście zdajemy sobie sprawę, że droga przed nami nie będzie łatwa. Niemniej jednak zobowiązujemy się do pracy nad ukończeniem gry, krok po kroku.

Szczerze mówiąc, wydanie inZOI wywołało we mnie wiele skomplikowanych uczuć. W wielu aspektach wypuszczenie gry na świat przypomina rodzicielstwo.

Tworzenie czegoś nowego uwalnia Cię od oczekiwań świata. Czujesz prawdziwe połączenie z tym, co stworzyłeś, tak głębokie, że zaciera granicę między twórcą a dziełem. To naprawdę głębokie doświadczenie.

Oczywiście ta radość wiąże się też z bólem. Tak radosne jest, gdy świat przyjmuje Twoje dzieło, tak samo boli, gdy tego nie robi. Ale być może ten ból jest po prostu częścią bycia twórcą. Można go nawet nazwać bólem wartym doświadczenia.

Niezależnie od tego, dotarliśmy tutaj tylko dzięki Wam. Jeszcze raz dziękujemy za wsparcie inZOI.

Wkrótce wrócę, aby podzielić się kolejnymi przemyśleniami. W międzyczasie cieszcie się grą i dajcie znać, co myślicie!

Dziękuję,
— Kjun
Image

Join us on Discord

Return to “Wiadomości Kjuna 💻”