🎶 Muzyka do waszych ulubionych sklepów 🏘️

22 sierpnia 2025

Andrei Castañon
admin
Site Admin
Local time: Sat Mar 14, 2026 12:45 pm
Answers: 0

Post by admin »

Creator
Alex Massé

22 sierpnia 2025

Cześć wszystkim! Andrei tutaj, wracam z nową porcją świeżej muzyki dla was! W miarę jak miasto Paralives coraz bardziej ożywa dzięki naszym niesamowitym artystkom Chloé i Léa, dodajemy różne typy lokalnych biznesów, które wasze Pary będą mogły odkrywać. (Więcej o mieście możecie przeczytać w tym poście). Aby nadać każdemu z tych miejsc unikalny klimat, postanowiliśmy skomponować dla niektórych z nich specjalną muzykę 🎵

🎥 W powyższym filmie usłyszeliście muzykę pięciu różnych lokali, które możecie odwiedzić w mieście. Podobnie jak utwory radiowe (których możecie posłuchać w tym poście na Patreonie), większość z nich powstała w ciągu jednego dnia pracy. Będziecie je słyszeć z radioodbiorników ustawionych wewnątrz każdego sklepu 🔊

👕👗 „L’Armoire” – sklep z odzieżą

Kiedy myślałem o eleganckim sklepie odzieżowym, od razu wyobraziłem sobie delikatny Muzak z nutą bossa novy 🎷 Lekki, zwiewny i trochę „windowy banał”, ale wciąż na tyle chwytliwy, by bronić się samodzielnie. Im dłużej nad nim pracowałem, tym bardziej zaczynał brzmieć jak subtelne nawiązanie do ścieżki dźwiękowej z The Sims 1 👀

🪑📻 Market Antiques

Gdy musiałem stworzyć muzykę do sklepu z antykami, wyobraziłem sobie właścicieli jako starsze małżeństwo. Skomponowałem więc prostą, walcową melodię, wyobrażając sobie, że to utwór, przy którym po raz pierwszy razem tańczyli. A w wolnych chwilach jedno z nich podaje drugiemu rękę i zaczynają powoli tańczyć pośród antyków pełnych cennych wspomnień.

🌸💐 „Bloom” – kwiaciarnia

Do kwiaciarni chciałem stworzyć coś spokojnego, wręcz medytacyjnego. Pomyślałem, że właściciel(e) puszczaliby tę muzykę nie dla klientów, ale dla kwiatów – żeby mogły rozkwitać i być szczęśliwe 🌿 Dlatego dodałem efekty dźwiękowe fal, ptaków i drzew, aby rośliny czuły się tak, jakby wciąż były na łonie natury.

💈✂️ „Headlines” – salon fryzjerski

Patrząc wstecz, zauważyłem, że większość utworów, które stworzyłem dla miejskich lokali, była dość spokojna. Postanowiłem więc coś zmienić i zrobić coś bardziej energicznego dla salonu fryzjerskiego. Taki utwór, który zaczyna grać, gdy twój Para wchodzi do środka, a personel mówi: „nie martw się, zrobimy z ciebie gwiazdę” ⭐ Ciekawostka: myślę, że ten kawałek był niespodziewanie ulubionym utworem Alexa.

☕🥐 Crème Café

Do kawiarni wybrałem coś gładkiego i chwytliwego. Odrobina R&B, doprawiona popem i folkiem. Taki utwór, który cicho zostaje w głowie, gdy popijasz swoją kawę ☕ Ten kawałek stworzyłem właściwie podczas hackweeka około rok temu… razem z kilkoma innymi tajnymi utworami, którymi jeszcze nie mogę się podzielić 👀

To cały zestaw! Pomysł polegał na stworzeniu prostych i chwytliwych utworów, które pasują do osobowości każdego biznesu. Dzięki temu, eksplorując miasto z nowo stworzonymi Parasami, możecie wczuwać się w muzykę, odkrywając wszystkie rzeczy, które można tam robić. Wraz z rozwojem gry i otwieraniem kolejnych miejsc, z ogromną radością dodam jeszcze więcej muzyki, by nadać im własny charakter.

🎵 Który utwór z tego posta był waszym ulubionym?

🎼 Który miejski lokal powinien, waszym zdaniem, mieć własną, unikalną muzykę?

Do następnego razu,

Andrei ♪♩♩ ♪♩♩♩

Edycja – 11 grudnia 2025: Ten post jest teraz publiczny, śmiało go udostępniajcie!

Return to “🎼Muzyka Paralives”